22. 3. 2013

Spotrebný úver na čokoľvek - čo Vám môže ponúknuť?

Spotrebný úver je produkt, ktorý našiel v dnešnej konzumnej spoločnosti veľké uplatnenie. Stalo sa už niekedy aj Vám, že ste si potrebovali, alebo chceli niečo kúpiť, ale nemali ste na účte našetrených dostatok peňazí? Teraz nehovoríme o peknom tričku, alebo o novej bunde, ale o trochu vyšších položkách. Napríklad už mesiace zháňate do obývačky kožennú pohovku, obchádzate obchody a stále neviete nájsť tu pravú. Keď tu zrazu sa Vám pokazí auto a Vy svoje úspory miniete na jeho opravu. O dva dni na to kožennú pohovku Vašich snov zlacnia o 30%. V tomto momente by sme si asi všetci búchali hlavu o stenu od zúfalstva. Našťastie, aj na takéto problémy existuje riešenie.

Spotrebný úver nemusí byť len doménou ľudí, čo večne nakupujú veci, na ktoré nemajú peniaze. Je to finančný produkt, ktorý pomáha ľuďom, ktorí sa dostanú aj do nečakanej situácie, ktorá bola popísaná vyššie. Je ale fakt, že takýto typ úverov býva najčastejšie propagovaný najmä v období Vianoc, kedy ľudia viac nakupujú a je väčšia pravdepodobnosť, že sa dajú zlákať na nepotrebný tovar. V podstate vôbec nezáleží na tom, čo si chcete kúpiť. Je jedno, či zháňate novú práčku, chcete zaplatiť štúdium v zahraničí svojej dcére, alebo si jednoducho chcete urobiť radosť a máte v pláne si kúpiť lyže s kompletnou výstrojou, po ktorých už tak dlho túžite. Tzv. „spotrebák“ sa dá využiť prakticky na čokoľvek. Dokonca v krajných prípadoch sa dá použiť na financovanie kúpy, alebo rekonštrukcie nehnuteľnosti, alebo auta.
niagarashoptalk.com
Čo ale spotrebný úver vlastne je? Predtým, než vôbec o takýto úver požiadate je na mieste si položiť túto legitímnu otázku. Je to v podstate pôžička na ktorú majú nárok fyzické osoby a je určená na financovanie takmer všetkého s výnimkou toho, čo má podnikateľský rozmer. Takže spotrebným úverom môžete prefinancovať služby, nákup spotrebného tovaru, alebo vo výnimočných prípadoch aj nehnuteľnosť. Podľa toho, na čo budete chcieť požičané peniaze použiť sa dá úver rozdeliť na:
  • Účelový spotrebný úver, ktorý sa poväčšine využíva na nákup spotrebného tovaru a služieb. Pri tomto type sa považuje za dôležité vedieť, na čo sa poskytnuté financie využijú.
  • Neúčelový spotrebný úver – cieľ využitia peňazí sa v tomto prípade nedokladuje, ale vďaka tomu sú pre takúto pôžičku typické vyššie úrokové sadzby.

Aké doklady budete potrebovať na získanie spotrebného úveru?
Každý poskytovateľ pôžičky má svoje podmienky nastavené individuálne a to aj v bankovom, aj v nebankovom sektore. Väčšinou však od Vás budú vyžadovať dva doklady totožnosti, doklad o Vašom príjme za posledné 3 mesiace, vrátane potvrdenia, že v čase žiadosti o pôžičku nie ste v skúšobnej, ani vo výpovednej lehote. Žiadateľ o spotrebný úver tiež musí mať minimálne 18 rokov a musí byť buď občanom Slovenskej republiky, alebo ak je cudzinec tak musí mať trvalé bydlisko na území Slovenska.

Obľúbené príspevky