24. 3. 2013

Pôžička pred výplatou (pôžička do výplaty) - riešenie, keď týždeň do výplaty sa Vám zdá pridlhý

Ak si položíme ruku na srdce a budeme voči sebe a ostatným úprimní, je veľmi pravdepodobné, že každý z nás sa už dostal do nepríjemnej situácie, kedy ostávalo do výplaty ešte pár dní a na účte zívala veľká nula. Kvôli tomuto problému vznikla pôžička pred výplatou. Pôžička do výplaty je taký úver, ktorý slúži na zvládnutie časového obdobia, ktoré Vám zostáva do momentu, kedy Vám príde výplata na účet. Je to v podstate krátkodobá pôžička, ktorá má aj veľmi rýchlu dobu splatnosti. Keďže v takýchto prípadoch peniaze potrebujete naozaj rýchlo, preto sa pôžička pred výplatou vyznačuje expresným vybavením. Zväčša už do 24 hodín od schválenia máva klient peniaze na účte.

Pôžička pred výplatou sa nachádza exkluzívne v ponuke nebankových subjektov, lebo banky takto rýchle pôžičky neposkytujú. Banka si potrebuje každého klienta najskôr overiť a keď je jeho bonita v poriadku, až potom mu požičia peniaze. Keďže pôžička pred výplatou funguje na jednoduchom princípe, že klient peniaze získa čo najrýchlejšie, logicky musí byť vynechaný celý proces overovania bonity klienta. Keby ľudia pred výplatou mohli zopár dní, až týždeň počkať, kým im neprídu peniaze na účet, potom by si nepotrebovali brať úver, je to tak? Takže z toho vyplýva aj zopár najväčších výhod pôžičky do výplaty. Tieto úvery získate veľmi rýchlo, dokonca aj keď máte záznam v registri dlžníkov, nemusíte dokladovať účel pôžičky a tiež nemusíte poskytovateľovi pôžičky predkladať potvrdenie o zamestnaní, alebo výšku Vášho príjmu. Keďže všetky zbytočné „papierovačky“ odpadávajú, nárok na takúto pôžičku má v podstate každý. Potrebovať budete iba dva platné doklady totožnosti.
Zdroj: kari-joys.com

Aj keď rýchlosť a jednoduchosť vybavenia úveru sú nesporným lákadlom, iste si aj Vy uvedomujete, že žiadna pôžička nepredstavuje len samé výhody. Nakoľko pôžičky pred výplatou rýchlo dostanete, ale ich aj rýchlo splatíte, poskytovateľ úveru ich musí zaťažiť vysokým úrokom, aby sa mu vôbec oplatilo takúto službu zaradiť do svojej ponuky, lebo na úrokoch z požičaných peňazí zarába. Preto sa úroková miera pôžičky pred výplatou pohybuje vo vyšších percentách, niekedy sa vyšplhá aj na viac ako 10%. Kvôli takému vysokému úroku požičanú čiastku o dosť preplatíte – toto musíte mať na pamäti ešte predtým, ako sa podpíšete na zmluvu. Je skvelé, že existuje takáto možnosť v podobe poslednej záchrany v prípade finančných suchoty pre výplatou, ale mali by ste ju brať ako naozaj krajné východisko z nepríjemnej situácie. Ak by ste sa mohli takejto pôžičke vyhnúť, bude dobré ak tak učiníte, pretože keby ste si takéto expresné pôžičky brali opakovane každý mesiac tesne pred výplatou, neznamená to, že ste mali výnimočne vyššie výdavky, ale že jednoducho neviete hospodáriť so svojimi peniazmi. Tak si na to dávajte pozor.

Našťastie, existuje aj iná možnosť než pôžička pred výplatou, ako si zabezpečiť finančnú injekciu keď Vám ostáva do výplaty ešte zopár dní. Stačí, ak si k svojmu bežnému účtu vybavíte kreditnú kartu a vďaka nej budete mať istotu finančnej rezervy 24 hodín denne a 7 dní v týždni. A čo je najlepšie, nemusíte čakať na schválenie, pretože peniaze máte k dispozícii okamžite a záleží len na Vás, či budete platiť kartou, alebo si ich vytiahnete z bankomatu v hotovosti. Avšak kreditnú kartu Vám schvália len v prípade pravidelného príjmu, o ktorom musíte banke predložiť potvrdenie.

Obľúbené príspevky