23. 3. 2013

Konsolidačná pôžička - spojte si Vaše úvery do jedného

Poznáte ten pocit, keď sa Vám zdá, že splátky Vašich pôžičiek sa Vám akosi vymykajú z rúk. Neviete, čo ste splatili, kam ste už odoslali pravidelnú mesačnú splátku a kde Vás to len čaká. Ak sa Vám toto zdá byť povedomé, potom s najväčšou pravdepodobnosťou nastal čas, aby ste uvažovali o konsolidácii. Konsolidačná pôžička patrí k pomerne novším produktom v oblasti úverov. Je to účelový úver, ktorého primárnym cieľom je splatenie a súčasne zjednotenie pôžičkových, alebo splátkových produktov, alebo kombinácie oboch. Ak sa Vám niekedy stalo, že strácate prehľad o svojich úveroch, alebo súčet všetkých mesačných splátok natoľko zaťažuje Vašu rodinnú kasu, že ledva prežívate z výplaty do výplaty, potom to predstavuje veľký problém.

Ako sá dá tohto problému zbaviť? Jednoducho. Zlúčte si všetky Vaše pôžičky do jednej. Konsolidačná pôžička má za úlohu Vám poskytnúť dostatočný prehľad vo Vašich dlhoch a zároveň má zvýhodniť Vaše splátky. Takýto produkt využijú najmä ľudia, ktorí si nabrali príliš veľa úverov a nemajú teraz ani najmenšiu predstavu o tom, kde všade im odchádzajú každý mesiac peniaze.

Že Vám to niečo pripomína? Ani sa Vám nečudujeme. Stačí si kúpiť televízor na splátky, alebo si zobrať spotrebný úver, či pravidelne „žmýkať“ kreditnú kartu v obchodoch a neustále sa dostávať do debetu a už ste kandidátom číslo jeden na konsolidáciu pôžičiek. Je to jeden z mála produktov, ktoré slúžia naozaj prioritne na to, aby ľuďom pomáhali a nie ich pripravili aj o posledné peniaze. Ak uvažujete o tom, že by Vám zlúčenie všetkých úverov mohlo prísť vhod, zrejme Vás bude zaujímať aj to, kto má na takúto službu nárok. Konsolidovať úvery sa dajú vtedy, ak máte aktívne minimálne dve zmluvy o pôžičke a pri oboch máte splatené minimálne štyri mesačné splátky. Ak spĺňate tieto dve podmienky, môžete začať uvažovať o konsolidácii Vašich pôžičiek.
Zdroj: community.homeaway.com
Prečo vlastne niečo také ako konsolidačná pôžička existuje? Aj keď sa to nezdá, úverový trh sa veľmi dynamicky prispôsobuje požiadavkám klientov. Kedysi v minulosti by takýto produkt nemal vôbec význam, nakoľko ľudia sa tak nezadlžovali a kupovali si len to, na čo mali peniaze. Ak si aj potrebovali zobrať úver, vystačili si len s jedným. Dnes je doba však úplne iná. V reklamách nás lákajú na akciový tovar a výpredaje. Naliehavým hlasom Vás upozrňujú, že ak prepasiete túto akciu, už nikdy si tak výhodne ponúkaný tovar nekúpite. V nás sa ozve „šporovlivé ja“ a sami seba presvedčíme, že dané veci kupujeme preto, lebo chceme ušetriť. To, že momentálne na nový tablet, alebo umývačku riadu nemáme peniaze absolútne neriešime. Zoberieme si spotrebný úver, alebo nakúpime na splátky a povieme si, že zopár desiatok EUR na mesačné splátky nás nezabije. Keď sa toto niekoľkokrát zopakuje, zistíme, že zrazu máme viacero úverov, o ktorých nemáme vôbec prehľad a v ich splácaní vládne totálny chaos.

Konsolidácia pôžičiek slúži na to, aby Vám poskytla väčší prehľad vo Vašich financiách a hlavne vo Vašich dlhoch. A nielen to. Zlučovanie pôžičiek Vám umožní získať lepšie podmienky, takže požičanú sumu nepreplatíte takým spôsobom, akokeby ste splácali každú svoju pôžičku separátne. Aby ste sa ale nemýlili, dlžná suma zostáva rovnaká, len sa zvýhodňuje, keďže sa oslobodíte od viacerých manipulačných poplatkov. Konsolidovať sa dá prakticky všetko, čiže úver a pôžička akéhokoľvek typu, s výnimkou hypoték. V neposlednom rade Vás iste poteší aj možnosť nastavenia si výšky mesačných splátok podľa toho, ako Vám to vyhovuje a to isté platí aj pre dĺžku splácania. Takže ak Vám po súčte všetkých splátok odišlo každý mesiac z účtu 400 EUR, iste Vás poteší, že si túto sumu budete môcť upraviť tak, aby to menej zaťažovalo Váš rodinný rozpočet.

Konsolidačná pôžička je skvelým riešením pre ľudí, ktorí si zobrali viac úverov, ako sú schopní zvládnuť a tak Vám zlúčenie všetkých dlhov prinesie do života oslobodzujúci pocit poriadku a úľavy v podobe jedného a prehľadného úveru.

Obľúbené príspevky