18. 2. 2013

Pôžičky bez registra

Pôžička bez registra znamená, že klient nie je overovaný v bankovom registri dlžníkov. Tento typ je vhodný predovšetkým pre ľudí, ktorí sa tam nachádzajú. Niektorí sa tam mohli dostať len náhodou. Zle zadaný variabilný symbol, jedna oneskorená platba alebo iná banálna skutočnosť môže byť tiež dôvod, prečo sa môžete v takomto registri ocitnúť.
Pri pôžičkách bez registra ale musíte rátať s vyššími úrokmi a tiež RPMN* (Ročná Percentná Miera Nákladov) a tak isto aj s poplatkami za vybavenie pôžičky.



Finančná situácia mnohých ľudí nie je ani zďaleka dokonalá. Keď Vás už život doženie k tomu, aby ste si požičali peniaze, nie vždy sa Vám to môže podariť. Ak sa už vyskytujete na listine bankového registra dlžníkov, s pôžičkou z banky sa môžete rovno rozlúčiť. Nie je však všetko stratené.



Ak si potrebujete nutne požičať peniaze a pre nejaký dôvod nemôžete čakať na úver v banke, alebo by Vám banka pre Váš zápis v registri nepožičala peniaze, môžete si vybaviť rýchlu pôžičku bez registra. Je to ten typ úveru, pri ktorom sa nenahliada do bankového registra. Takýto druh pôžičky Vám v súčasnosti poskytnú len nebankové spoločnosti, ktoré sú ochotné prijímať vyšší risk pri poskytovaní finančnej pomoci. Samozrejme, nie je to zadarmo. Síce ušetríte čas a dostanete potrebný obnos peňazí ihneď (často sa tak stane hneď pri podpise podmienok zmluvy), ale niečím tieto výhody musia byť vykúpené.



Úverový register je akási databáza, kde sa zaznamenávajú všetky úvery, splátky, leasingy či hypotéky, ktoré ste splácali alebo splácate. Okrem toho sú tam údaje o tom, ako ste na tom boli s platobnou disciplínou, či ste mali nejaké omeškania, či vám boli vystavené aj nejaké sankčné penále a podobne. Ak máte takéto zlé záznamy v úverovom registri, veľakrát sa stane, že vám nebankové a už vôbec nie bankové spoločnosti poskytnú ďalší úver. Čo potom teda robiť?



Obrátiť sa na nebankovú spoločnosť alebo súkromného investora, ktorí požičiavajú aj rýchle pôžičky bez registra. Vtedy totiž vôbec nepreklepnú žiadateľa v registri a veľakrát ani nechcú dokladovanie príjmu. Pôžičku vybavíte pomerne rýchlo do 24 až 48 hodín, v závislosti od toho, koľko si chcete požičať. Ak si požičiavate len menšiu sumu, postačí ako zábezpeka zmenka, ak si požičiavate väčšiu sumu, musíte niečo založiť - buď hnuteľný majetok alebo nehnuteľnosť.



Najväčšia nevýhoda tohto druhu pôžičiek určite spočíva v tom, že platíte vyšší úrok a väčšie poplatky. Je to daň za to, že nebankové spoločnosti poskytnú takúto pôžičku takmer hocikomu. Je to pre nich poistka hlavne pri rizikových žiadateľoch. Preto skôr, ako podpíšete zmluvu, si dôkladne prečítajte podmienky, aby ste tak potom neboli prekvapení, že požičanú sumu musíte zbytočne preplácať o vysoké percentá. Neskočte na prvú ponuku, ktorú dostanete a radšej si preskúmajte možnosti pôžičky aj v iných nebankových spoločnostiach.









Komu je určený úver bez registra? Je dostupný takmer každému, ale cieľová skupina sú ľudia, ktorí už majú záznam v registri pre dlžníkov a potrebujú pôžičkou splatiť predošlú dlžobu. Využívajú ju však aj nezamestnaní ľudia, ženy na materskej dovolenke, ľudia pracujúci na voľnej nohe, alebo dôchodcovia.









Takže ak potrebujete súrne peniaze a ste ochotní si vziať úver s vyšším úrokom, pôžička bez registra je riešením pre Vás. Peňažný obnos dostanete na účet už do pár desiatok hodín a ďalšou nespornou výhodou je to, že pri tomto type úveru obvykle neuvádzate účel na ktorý potrebujete financie.

Obľúbené príspevky